שחיקת מפרק הירך HIP OSTEOARTHROSIS

שחיקת מפרק הירך הינה אחד מסוגי השחיקה הנפוצים במפרקים השונים. מכיוון שמפרק הירך הינו מפרק נושא משקל, שחיקה או אוסטאוארתריטיס מהווה בעיה משמעותית. כמעט אחד מכל ארבעה אנשים יסבול משחיקה במפרק הירך במהלך חייו.

אבחון מוקדם וטיפול מוקדם בבעיה יכול לעזור בהפחתת הסימפטומים של הבעיה על ידי הערכת המצב של המצב, עם הבנת הסימפטומים והטיפולים האפשריים.

סיבות להתפתחות השחיקה

פגיעה בסחוס המפרקי יכולה להתפתח ממספר סיבות –

  • פגיעה קודמת במפרק
  • שבר קודם במפרק או מסביב למפרק
  • גנטיקה הגורמת לשינוי מבני במפרק הירך
  • פגיעה בעצם שמתחת לסחוס בראש הירך
  • נמק של ראש הירך (AVN)

לרוב כשהמטופל מגיע למצב שכואב לו השחיקה כבר מתקדמת ולא ניתן לדעת בוודאות את הסיבה הספציפית שגרמה לשחיקה.

אבחון

לאחר הערכת הסיפור הקליני של המטופל עם ההיסטוריה הרפואית והבדיקה הפיזיקלית על ידי הרופא מופיע החשד לבעיה . לווידוא האבחנה מסתמכים בעיקר על צילום רגיל של מפרק הירך ובמקרה הצורך באם הצילום אינו מספק ניתן לבצע CT או MRI של פרקי הירכיים לאבחון המדויק.

סימפטומים

עיקר התסמינים של השחיקה מתבטאים בכאבים באיזור הקדמי של הירך (המפשעה) או צידי מפרק הירך. לעיתים קיים קושי בצעדים הראשונים בבוקר שמשתפר לאחר מספר צעדים, ובעיקר כאבים לאחר הליכה למרחק מסוים שמשתנה מאדם לאדם ובהתאם לחומרת השחיקה . בנוסף הגבלה בתנועה גורמת לקושי בגריבת גרביים, נעילת נעליים וכניסה ויציאה מהרכב.

טיפול

הטיפול בשחיקה של מפרק הירך מותאם למידת חומרת הסימפטומים. בהשפעה קלה על אורח החיים ניתן לטפל בנוגדי כאבים למיניהם ובפיזיותרפיה.

בהחמרות ולצורך הקלה זמנית ניתן לבצע הזרקה למפרק של סטירואידים או זריקות מתקדמות אחרות המבוססות על הפלזמה(כגון PRP או אורתוקין) של אותו המטופל או חומצה היאלורונית (נקרא בפי חלק מהאנשים ג'ל)

בסוף אם הטיפולים הנ"ל אינם עוזרים הפתרון המומלץ הינו החלפת מפרק הירך(קישור להחלפת מפרק הירך) .

לקביעת תור התקשרו

או השאירו פרטים

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​